27 Temmuz 2010 Salı

Koşmak zayıflatır mı?

Zayıflama konusunda Lida, Fx15 ve Biber hapı bir yana son dönemde ek ürüne gerek kalmadan alternatif yollar denenmeye başladı. Bugün internette haber7 sitesinde bir makale okudum. Koşmanın zayıflamaya yardımcı olduğunu yazan makalede şu bilgilere yer veriliyor.

Fazla kilolardan kurtulmak ve zayıflamak için koşuyorsanız boşa yorulmayın. Sağlıklı yaşam konusunda faydalı olduğu tartışmasız olsa da koşmanın kilo verme konusunda pek de işe yaramadığı ileri sürüldü.

Birçok ünlüyü antrenörlük yapan Londralı Greg Brookes, koşmanın kilo vermeyi sağladığının sadece eski ve yanlış bir inanıştan ibaret olduğunu iddia etti. Fazla kilolardan kurtulmak için koşmanın pek de işe yaramadığı öne sürüldü.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, birçok ünlüyü antrenörlük yapan Londralı Greg Brookes, koşmanın kilo vermeyi sağladığının sadece eski ve yanlış bir inanıştan ibaret olduğunu iddia etti.

Birçok kişinin başlarda kilo verdiğini söyleyen Brookes, "Koştukça kendini bir sonraki koşuya hazırlayan vücut, daha fazla yağ depolama eğilimi gösteriyor" dedi.

Sadece koşarak kilo vermenin mümkün olmadığını ifade eden Brookes, olağanüstü bir mekanizma olarak nitelendirdiği vücudun kendini her koşula adapte edebildiğini de vurguladı.

Brookes, "Koşmak için ne kadar çok zaman harcarsanız o kadar iyi bir kondisyona sahip olursunuz. Bu nedenle daha az enerji kullanır ve daha az kalori yakarsınız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber7

0 yorum:

  © teknoloji ve bilgi blogu

Yukarı