5 Ağustos 2009 Çarşamba

Sigara İçenlerde Damar Sertliği

Heart‘ta yer alan bir çalışmayla, bitter çikolatanın sigara içenlerde damar sertliğini engelleyebileceği, ve hergün birkaç kare yemenin potansiyel olarak kalp rahatsızlığını azaltabileceği ortaya çıktı.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Sigara içenlerin endotelyal hücreleri (damarların içini kaplayan tabaka) ve trombositleri (kanın pıhtılaşmasını sağlar) sürekli zarar görür ve böylece bu kişiler koroner damar hastalığının özelliği olan damarlardaki daralma ve sertleşmeye yatkın hale gelir.

Araştırmacılar bu çalışmayla sigara içen 20 erkek katılımcının, yedikleri bitter (%74 kakao yoğunluğu) ve beyaz çikolatanın kan akışlarındaki etkisini araştırdı.

40gr. çikolata yemeden önce, katılımcıların antioksidan zengini yiyeceklerden (soğan, elma, lahana) ve kakao ürünlerinden 24 saat boyunca uzak durduklarından emin olundu. İki saat sonra yapılan ultrason taramaları, bitter çikolatanın damarlardaki kanın daha akıcı olmasını sağladığını gösterdi.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bu etki sekiz saat sürdü. Ayrıca kan örneği analizleri bitter çikolatanın trombosit aktivitesini yarıya indirdiğini ortaya çıkardı. Antioksidan seviyeleri iki saat sonra keskin bir şekilde arttı.

Beyaz çikolatanın endotelyal hücreler, trombositler ve antioksidan seviyeleri üzerinde herhangi bir etkisi yok.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bitter çikolatanın faydasının, içerdiği antioksidan maddelerden kaynaklandığını söyleyen uzmanlar, diğer antioksidan içerikli yiyeceklere (yeşil çay, dutumsu meyveler- çilek, böğürtlen) oranla bitter çikolatada daha fazla antioksidan olduğunu belirttiler.

Sonuç olarak günde az miktarda bitter çikolata yemeyi alışkanlık haline getirirseniz, antioksidan alım miktarını oldukça yükseltmiş olursunuz ve bu da kalp ve damar sağlığınız için oldukça faydalıdır.

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Blogu sağlıklı günler diler.
(alıntıdır.)

0 yorum:

  © teknoloji ve bilgi blogu

Yukarı