22 Ağustos 2009 Cumartesi

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve Domuz Gribi

Ramazanın ikinci günü geride kaldı. İftarlarımızı açtık ve acayip bir ağırlık çöktü. Elim klavyeye zorla dokunuyor :) fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc sıralamalarını kontrol ettim. Acayip bir durum ama hal blogum sıralamada yok. İlginçtir! Neyse, okuduğum bir haber oldukça ilgimi çekti. Haberde Domuz Gribinin hızla yayılacağı yazıyordu. İşte haberin detayları;

Dünya Sağlık Örgütü'nün Batı Pasifik Müdürü Shin Young-Soo, Pekin'de düzenlenen sempozyumda, kısa süre içinde domuz gribi vakalarının iki-üç günde bir ikiye katlanacağı bir dönem başlayacağını savunarak, "Daha çok vaka ve ölüm olacağı kesin" diye konuştu.

DSÖ, geçen hafta dünya çapında 1800 kişinin ölümüne sebep olan domuz gribinin kış ve grip mevsimi yaşayan Avustralya gibi güney yarım küre ülkelerinde yayıldığına dikkati çekmişti.

Shin Young-soo, domuz gribinin yeterli donatımı ve bütçesi olmayan gelişmekte olan ülkelerde daha büyük tehdit oluşturduğuna işaret ederek, hükümetlerin halkı eğitmek ve sağlık sistemlerinde gerekli hazırlıkları yapmak için çok az zamanları kaldığı uyarısında bulundu.


Haberin tamamını okumak için tıklayın.

  © teknoloji ve bilgi blogu

Yukarı