25 Eylül 2009 Cuma

Yarışma bitti.

Yarışmayı bitirdik.
Bakalım Şimdi Ne Yapacağım :)
Düşünüyorum, düşünüyorum..

Read more...

7 Eylül 2009 Pazartesi

Boyunuzun uzaması için

Boyunuzun uzaması için öncelikle dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekir vücudunuzun gerekli olduğu bütün protein, vitamin, kalsiyum gibi besinleriniz almamız gerekir yumurtada çok büyük ölçüde kalsiyum bulunmaktadır özellikle bıldırcın yumurtası çok yüksek kalsiyum taşımaktadır örneğin 2 tane normal yumurta 1 tane bıldırcın yumurtasına eş değerdir. her sabah aç karnına bir bıldırcın yumurtası ile bir bardak süt içerseniz günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamış olacaksınız.
Bunun yanı sıra keçi sütünün faydalarına belirtmek gerekirse fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc öncelikle boy uzaması için gerekli olan protein, mineral,ve vitaminler keçi sütünde fazlasıyla vardır keçi sütü çok ağır koktuğundan dolayı bazı insanlar bunu tercih etmemektedir ama keçi sütü hiçbir sütün olamayacağı kadar yararlı..

Read more...

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ısırgan otu

Isırgan otunun adının nereden geldiğini biliyor musunuz?
Bu ota dokunduğunuz zaman batmaktan ziyade dikenleri ısırılmış hissi verir derinize. Bu isim Osmanlı zamanından kalmıştır günümüze. tadı pek güzel olmamakla birlikte acı ve dilimizi ısıran bir bitkidir. Isırgan otunun vücudumuza bir çok yararı vardır hem çeşitli yollarla da tükete biliriz örneğin çayını ,yemeğini, Yada ısırgan otunu kaynatarak saçımızı yıkaya biliriz buda hem saçımızdaki kepekleri engeller hemde dökülmemesini sağlar fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. Isırgan otunun diger bir faydası ise ağrılı bölgeye uygulanmasıdır ağrılı olan bölgeye ısırgan otunu ısırttırılırsa örneğin sırtımız ağrıyorsa ısırgan otlarının üzerine sırt üstü uzanarak ağrılı bölgenin ağrısını hafiflete bilirsiniz ısırgan otunu kaynatıp her sabah 1 bardak içerseniz hem vücudunuzdaki suyu atmış olursunuz, hem de kanser riskini %80 azaltırsınız özellikle sigara içenler mutlaka her sabah 1 bardak ısırgan içmeliler.

Read more...

uçuk ve tedavisi

uçuk aşırı stresten, korkmaktan yada herhangi bir travmadan yediğimiz herhangi bir şeyden olabilir uçuk içi sıvı dolu acı veren sivilceye benzer bir şeydir . tahminime göre bir hafta içinde geçer fakat uçuğun geçmesi için önce mikropları öldürmek gerekir mikrobu öldürmenin yollarını biraz araştırdım ve sirkeyle bir pamuğun üzerine biraz sirke koyuyorsunuz ve uçuk olan fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc bölgeye sürüyoruz .sirkenin mikrop kırıcı özellini olduğunu biliyoruz, ayrıca eczanelerde bir çok uçuk geçirici kremler bunmaktadır ama onlar biraz yavaş geçirir sirke kesin çözümdür. Ayrıca sirkenin kokusundan rahatsız olanlar varsa buzluktan bir kalıp buz alıp uçuklu olan bölgede bir dakika bekletirlerse oraya ani sok uygulamış olacaklardır buda uçuğun çabuk geçmesi yardımcı olacak diğer bir unsurdur.

Read more...

sivilcelerinizi yok edin

Sivilcelerin oluşumunu önlemek için dengeli beslenmemiz gerekir. mevcut sivilceler için de yapmamız gerekenler ise; yüzünüz yağlıysa sürekli yüzünüzü temiz tutun ve cildinize uyumlu tonik ve kremler kullanın her gece uyumadan önce mutlaka yüzünüz temiz olmalı haftada 1 kere yüzünüze peeling uygulamalısınız fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc mutlaka günde 1,5 litre su tüketmelisiniz suyun cilt için ne kadar önemli oldugunu belirtmek istiyorum
günde 2 kere dogal maden suyu içmeliyiz bu hem vücudumuzun kaybetti mineralleri werir hemde cildimiz için önemlidir ayrıca her sabah yüzümüzü maden suyuyla yıkarsak daha canlı bir cilde sahip oluruz evde yapabileceginiz birkaç maske tarifi;
Bir çay kaşıgı yogurt ve 1 cay kaşıgı mısır ununu bir birine karıştırarak temiz yüzünüze masaj yaparak uygulayın sonra yıkayıp 1 damla zeytin yagını yüzünüze sürün.
Buzdolabımızdaki buzlukların içine maden sularını doldurup içine limon sıkıp ertesi sabah uyanınca yüzünüze sürün sivilcelerin yok olması için mükemmel sonuç elde edebilirsiniz.
Ayrıca limon ve yoğurdu da birbirine karıştırarak maske yapabiliriz
Sivilceler için aktarlarda bulabileceğiniz kil maskeleri de yardımcı olacaktır.

Ama sivilceler için en etkili çözüm dengeli ve sağlıklı beslenmektir.

Read more...

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve Ağız sağlığı

en çok ciddi sorun olan ağız kokusu sosyal hayatımızı etkilemektedir. bu insanların çoğunluğunda bulunmaktadır bunun bir çok sebebi vardır fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc dişimizde çürük varsa bu ağız kokusuna neden olabilir ,yada dişlerimizin arasında yemek arıkları varsa buda kötü kokulara sebebtir sadece fırçalamak yetmiyor ayrıca diş ipide kullanmalıyız ve günde 3 kere düzenli olarak dişerimizi fırçalamalıyız
ayrıca diş fırcamızı her 3 ayda bir değiştirmeliyiz ve fırçamızın dil temizleyicisi olmasına dikkat etmeliyiz. günlük hayatımızda çiğneyeceğimiz şekersiz sakızlarda agız kokusunun giderilmesinde hem de ağzımızın gün içinde ferah olmasını saglıyacaktır.
ağız ve diş sağlığınız için her 4 ayda bir doktorunuza görünün

Read more...

6 Eylül 2009 Pazar

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve bölgesel zayıflama

Herkezin büyük bir sorunu olan bölgesel yağlanma erkeklerin genellikle göbek bölgesinde bayanların ise basenlerinde bu sorunlala karşılaşılır aslında bu sorununda nedeni beslenmedir mesela karbonhidratlı besinler direk olarak basen bölegesine yerleşiyor mesela kırmızı biber göbek bölgesindeki yagları eritir bunlardan daha önemlisi her zman söyledigimiz gibi düzenli egzersiz yapmaktır eger bel bölgesinde yağlanma warsa o bölgeye yoğunlaşmalıyız eger basenlerimizde yağlar birikiyorda o bölgeye çalışmalıyız yediklermize dikkat detmeliyiz fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bölgesel yağlanma için bel ve basen bölgeleri için birkaç egzersiz yazıyorum.

Bel bölgesi için: sırt üstü yatıp ayaklarımızı yere paraler koyuyoruz boynumuza zarar wermicek sekilde bir şekilde bir kere saga kalkıp bir kere sola kalkıyoruz ve sırt üstü yatıyoruz bu hareketi 10, 12 kez terarlayın
Basen bölgesi için: hepimizin bilgi bir hareket bisikilet çevirmek bence bu en saglıklı yöntemdir. bunun yanında makas hareketi yaparak hem alt karnınızı hemde basenlerinizi inceltmiş oluyorsunuz.

Read more...

saç bakımı

Şaç bakımı insanların iyi görünmesi için en önemli şartlardan biridir, sağlıklı bir saç için öncelikle her ay düzenli olarak uclarındaki kırıkları aldırmalısınız hem daha çabuk uzamasına yardımcı olur hemde saçınızda kötü duran kırıklardan kurtulmuş olursunuz özellikle bayanlar..
Diger bir konu ise saçların dökülmesini engellemek için neler yapılmalı. Bunun için bir çok sebep vardır saç dökülmesinde fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc beslenmeninde önemli bir payı vardır dengeli ve saglıklı beslenirseniz saçlarımızda dökülme oranını azaldıgını göreceksiniz ama tabi sadece beslenmeylede olmayada biliyor mesela saç boyası hem şaçlarımızı yıpratıyor hemde dökülmesine neden oluyor.

Özellikle bayanlara söylüyorum bunu şaç bakımı diyipde şaç modellerine deginmeden geçemicem hepinizin bildiği gibi her yüz şekline göre kesimler yapılır bu kimi zaman hiç uymaz senin yüzün dikdörtgen şeklindedir sana kahkül yaparlar aslında bu yanlıştır bana kalırsa örneğin dikdörtgen bir yüze yüzünüzün şeklini saklayacak katlı kesimler yapmalısınız.

Read more...

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve yağların kullanımı

kayısı yağı cildinizin temizlenmesine yardımcı ayrıca yüzünüzde çıkan sivilcelerin yok olmasına yardımcı olur her gece yatmadan önce yüzünüzü tertemiz yıkayın sonra kayısı yağını sürün. Ve cildinizin canlılık kazanmasını hemde gerginleşmesini istiyorsanız gül yağını kullanın diyorlar. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Ayrıca susam yağı kuru ciltlerinden şikayetci olan insanların derdine koşmanın yanısıra hint yağıyla karıştırıldığında kirpiklerin uzamasına da yardımcı olur. Fındık yağına gelecek olursak buda kuru ciltlerinizin tekrardan canlılık kazanmasına önayak oluyor. Şeftali yağı diye bişey varmış bunu ilk defa duydum tabi cildin temizlenmesine paklanmasına yarıyormuş..

Read more...

5 Eylül 2009 Cumartesi

Sağlıklı bir gün için

evet önceki konuya burdan devam ediyorum fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc için her şey. haftanın bir gününü kendinize ayırıp istediğiniz her şeyi yediniz olabilir ama ertesi sabah güne şöyle başlayabilirsiniz: bir bardak süt ve 1 avuç gün kurusu kayısı ile başlaya biliriz gün kurusu kayısı metabolizmanızı hızlandıracaktır bu dediğimiz gibi ara öğünlerde meyve mutlaka yeşil çay bildiğimiz gibi yeşil çayın bir çok faydası var kan şekerimizin düşmesini engeller, cildimizi güneş ısınlarına karşı korur, kanser riskini %60 azaltır yeşil çaydan başka diğer bitkilerde formda kalmamıza yardımcı olur onları da şöyle sıralaya biliriz;
Kekik: vücudumuza çok yaralı olan bir bitkidir cildimizin hem güzel olmasını sağlar hemde belimizi incelten bir özelliği vardır ayrıca vücutta biriken fazla suyu atar bir tutam kekiğin üstüne kaynar suyu koyun ve 3 dakika demlenmesini bekleyin ve hazır
Elma çayı: kan şekerimizin dengelenmesine yardımcı olur ve gün boyunca bize tokluk hissi verir bağırsakları yumuşatıcı etkisi vardır
Sinameki: bu çayı herkesin bildiği gibi metabolizmayı hızlandıran bir etkisi vardır
Sarı kantron: hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır, ayrıca gece uykusuzluk sorunu çekenler için birebirdir ayrıca yemekten sonra mide hazmı çekenler içinde idealdir.
Biberiye:hazmı kolaylaştırır.idrar söktürür sinir sistemlerine baş ağrılarına uykusuzluk sorunlarına.
Papatya:idrar artırır, hazmı kolaylaştırır gün boyu zinde kalmanızı sağlayacak içimi rahat bir bitkidir.

Ayrıca suyun önemine de değinmek istiyorum. Suyun insan sağlığı için büyük bir önemi vardır. Gün içinde en az 1,5 litre su içmemiz gerekiyor bu tabi yaz aylarında artabilir su hem cildimiz hemde sağlığımız için en güzel içeceklerden birisidir hem de form tutmamızı sağlıyor, kolay kilo vermemize yardımcı oluyor. Suyun salgımıza kattığı yararları saya saya bitiremeyiz ama su içmek çok önemlidir tabi her şeyin oldugu gibi suyunda fazlasını zarar oldugunu belirtmek istiyorum. bazı insanlar zayıflamak adına günde 3 litreye yakın su içtigini duyuyorum bunu ayrıca çok yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.

Read more...

Sağlıklı beslenme konusuyla fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Sağlıklı kilo vermenin en önemli şartları; düzenli spor yapmak ve öğünleri bölmektir.
Her öğünde mutlaka karbonhidrat almalıyız çünkü karbonhidrat vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamaktadır. bir güne hem enerjik hem de formda kalmak için neler yapmalıyız
Örnek verirsek
SABAH:iki dilim çavdar ekmeğini arasına beyaz peynir koyarak tost yaparsak eğer toplamda sadece 170 kalori almış oluyoruz bunu yanında domates:(uzun süre tok kalmamızı sağlar ve metabolizmayı hızlandırır) salatalık(%95sudur ve vücudumuzun su ihtiyacını karşılar) maydanoz(vücutta ki ödemi atar buda sinirimizi bozan şişkinlikten kurtulmamızı sağlar)
ARA ÖGÜN:yesil çayımızın yanında kan şekerimizi dengelicek olan kurutulmuş meyvelerden yiyebiliriz
ÖGLE:bir dilim kızarmış ekmek ve mevsim salatası
ARAÖGÜN:badem,fındık ceviz(hepsi bir avuç olacak şekilde) çerezler vücudumuzun fosfor demir B12 ve daha bir sürü ihtiyacını karşılarlar
AKŞAM: sebze çorbası, somon füme(100gr). Yanında roka maydanoz isteğinize göre daha olabilir
fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bu besinler vücudumuzu enerjik tutmaya yeterlidir tabi bu besinler günden güne değişebilir. Akşam yemeğinizde ertesi gün tavuk göğsü yiyebilirsin öteki gün ızgara et yiyebilirsiniz (fazla olmamak şartıyla). bazı günler kendinizi ödüllendire bilirsiniz ve istediğiniz bir şeyi yiyebilirsiniz hamur işi tatlı vb ama ertesi gün kahvaltıya çok hafif başlayarak devam edebilirsiniz.

Sizler için araştırıp kaleme aldığım bu yazının devamı gelicek..

Read more...

Etiketle beni

Gençlerden bahsedicem, gerçi bende onlardan biri olduğum için onlardan bahsetmek daha kolay olucak "onlar" işaret yönergesini kullanmam ise başlı başına bir tutarsızlık ki buda ilk sorunumuz tutarsızlıkla başlıyor demektir. fakat ince bir nokta var kendini bastırma konusunda pek başarı sağlıyor artık bu gençler. kendisinin istediği değilde çevrenin istediği koşullara ayak uydurma çabası uğruna yapabilecekleri "benliği satma" hususunu gözler önüne koymaktan kaçınıyor büründükleri rolün yapaylığının pis kokusunu alamıyorlar. çevrenin büyük bir payı var bu durumun vahimliğinde. özellikle gencin girip adapte olmayı istediği fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ortamların genel imajı bu gencin gideceği yolu gösteriyor kendisine. herşey istenildiği gibi olmalı ve beni asimile ettikleri zamman sindirilmiş bir dilim et gibi hissedicem kendimi diye düşünmezlerde. evet en önemli sorunu sadece bir kelime ile karşınıza sermiş oluyoruz böylece. düşünmezler..

Read more...

şişko homer

Simsonları izlermisiniz bilmiyorum ama hepinizin bildiğini biliyorum. garip bir aile gibi görünsede aslında kendileri bir bütün olarak popüler kültür ve saçma gündelik diyaloglarla dalga geçiyorlar gibi geliyor bana. sürekli yiyen koca göbekli şişman bir baba, haşarı agresif şiddet dolu bir çocuk, zeki bir kız, ve birde yıllarca emeklemekten vazgeçmeyen küçük bebek. ha birdakika anneyi unutuyorduk neredeyse ki kendisi de ötekilerden farklı değil. Canım sıkıldığında izlerim diye bir replik oluştu günümüz gençlerinde; yani canım sıkılmadığında daha önemli işlerim var öyle şeylerle uğraşmam izlemem gibi bir imaj çiziyorlar nedenini kendileri bilmediği bir şekilde. fakat ben canım sıkıldığında izlerim diyemicem çünkü nezaman bu aileyi televizyonda görsem karşısına çıkıp izlememekten alıkoyamıyorum kendimi. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc
sonrasında girdiğim kahkaha tufanlarının oluşturduğu karın ağrısının faturası ise neşe hanemize bir artı olarak yazılıyor.

Read more...

Müziksiz bir dünya..

Bana kalırsa doğada kendinden bağımsız bir orkestra zaten mevcut ama pek çok kişi hatta "pek çok" kavramından dahada çok kişi bunun farkında değil. bir keman, bir flüt, bir gitar sesi değil bu orkestrandan çıkan belki, ama günümüzde bütün bu çalgılar doğanın kendi sesini taklit etme yolunda büyük birer adım atma çabasındalar. yeni çıkan müzik türleri demek yanlış olur fakat yeni duyulan bazı müzik türleri tam oturulmamış ve kalıplaşmış ada sahip olmamış olsa bile başarılı tınılar yakalayabiliyorlar.. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc bir orkestra karşısında müziğin gücünü farkedebilirsiniz ama bu orkestranın çaldığı müziğe aşina değilseniz size gürültü taşıyan bir güç olarak gözüke bilir. fakat tek bir gitar sesinden öte iyi kullanılan 2 gitar teli bile bir orkestra kadar güçlü olabilir bana kalırsa..

Read more...

sıcakta mayışıyorum

yaz sıcakları geldiği zaman mayışıyorum. icraat insanıyım ben normalde ama bu lanet sıcaklar yüzünden güneş altında saatlerde uyuyan erkek aslanlara döndüm. gerçi ben onlar gibi güneş altında uyuyamam çünkü güneşi pek sevmem...iyi gelmiyor bana dışarı çıkarkende güneşin dik açıyla gelmeye başladığı saatlerde pek seçici davranırım özellikle. bir sandalyede 8 den 12 ye kadar oturup ders çalışan bir arkadaşım vardı lisede. çocuk ders çalışmaktan başka bir amaca sahip değildi. düşünüyorumda bende öyle olsaydım acaba neler değişirdi. biraz gerizekalılaşırdım sanırım. çocuk geri zekalılaşmıştı çünkü (evet kendini kurtarma ve günah çıkarma çabası içine girmiş bir bireyin acınası ifadeleri kokusunu almaya başladınız ve bende bunu farkettim. ama hayır öyle değil) bir dakika banada gelmeye başladı o kokular sanırım. evet herneyse sorun şu ki bu sabah uyandım ve masamın üzerinde fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc duruyordu, ne yapabilirdim..

Read more...

4 Eylül 2009 Cuma

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile uçuşa hazır olun

Uçak firmalarının yegane sloganı.. "artık biletler 50tl den başlayan ücretlerle fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile uçuşa hazır olun" yerinde kullanılmış bir slogan gibi düşünülebilir. bir dakika; televizyondan kulağıma doğru yayılan ses dalgalarının ilettiği bilgiye göre elektiriğe zam geliyormuş.. zamlarla yaşayan bir millet olduğumuz için zaten bekliyorduk bunu. zamlara alışmış bünyelerimiz uzun bir süredir boşluk içinde değildi şüphesiz, çünkü hiçbir zaman uzun zaman zamsızlığa terkedilmedi haber bültenleri ve faturalarımız. güncel sorunlardan bahsetme zamanı şimdi demiyorum. güncel sorunları dert etmeyide sevmiyorum fazla doğrusu.. ben geçmiş gelecek ve şimdiki zaman arasında kendini kaybetmiş bir beden olarak görüyorum kendimi üstelik etrafındaki insanlara tarihi sormayan bir yaşam formu bu. sizler görebilirsiniz, yanınızdan geçebilirim, çarpabilirsiniz bana bilmeden, farklı bir zamandan gelen fakat tarihi sormayan, sormadığı için bilmeyen, bilmediği içinse yadırgamayan bir sürecin peşinden koşarım ben..

Read more...

harap bitap düştüm yürümekten

sabahtan beri dışarıdaydım. bir aşağı bir yukarı yürümek zorundaydım günlük işlerin mecburiyeti peşinde koşarken. yapılacak bişi yok kimse sizin için sizin yapmanız gerekenleri yapmaz çünkü. bacaklarım ağrıyor sanırım fazla eneri tükettim ve atm üretimi oldu bişekilde acısını yarın çekicem gibi gözüküyor. göz ağrılarım yüzünden doktora gittim aynı zamanda. sonunun beynimde olduğunu söyledi adam dinlenmem gerekiyormuş, dengesiz uyuyormuşum vs. vs..kendimi yatağın üzerine atıp bilgisayarın karşısına geçtim fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc konusunu irdelemek istedim. iftara az kaldı bu yorgunluğun üzerine birde mide buhranlarıyla karşılaşıcaz gibi görünüyor..

Read more...

Soda tüketenler dikkat edin

sağlığımız konusunda dikkat etmemiz gereken pek çok şey var dostlarım. bunlardan önde gelenler tabiki kalp sorunu, tansiyon sorunu ve mide sorunu tabi birde kilo sorunları var fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. yemekten sonra soda tüketiyorum mecburen özellikle ramazan ayında öyle bir saldırıyorum ki yemeklere sanki arkada birileri sıra bekliyor 10 dakikalık zamanım var ve sonra kaldırıp onu oturtucaklar evet önümddekileri hızlıca bitirmeliyim diye düşünüyorum. doğal olarak bunlar mide sorunlarına yol açıyor ve soda ile rahatlatmaya çalışıyorum midemi.. fakat mide özsuyumuz yani mide asidi midedeki besinleri parçalamak için büyük bir çaba sarfederken bu soda geliyor ve yardım ediyor mide asidine. akabinde midemiz bu rahatlığa alışıyor ve her sindirim başladığında soda olmadan mide asidimiz yetersiz kalıyor. sodaya bağımlı kalıyorsun..

Read more...

sonuçta hepimiz oradaydık

ve sonuçta hepimiz olayları tüm detaylarıyla izledik ve pek azımız bunun üzerine yorum yapabilme cesaretini gösterirken hangimizin buna müdahale etmeye yetecek kadar yürekli olduğu konusunu düşünmek bile sağlıklı düşünemeyişimizin soyut bir kanıtıydı o an için.

uzun metrajlı roman denememin girişiydi bu, lise1 yıllarında. insan gençken hayalleri daha büyük oluyor.. sonunu getirmeye çalışmaktan öte her defasında çalışmadığım için çakozladığım matematik dersinin edebiyat sevgisi üzerindeki feodal baskısına yenik düştü bu satırlar ve az önce o eski deftere rastladım. hüzünlendim, hanginiz hüzünlenmezdi ki? fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc sayesinde yazıyorum bunları inanın. yoksa ne ben yazardım bunları, nede rastgele bu satırlara gözleri ilişen sizler görürdünüz şu hüzünlü insanın kelimelerini. ve sevdiğim bir amerikalı zenci söylüyor sizler için: "eve geri dönüyorum, şarkımı söyleyerek" ismi gerekmiyor sanırım..

Read more...

diyet ve perhiz

Bu çok büyük farka aşina olamamış insanlar var. Aşık olmak delicesine sevmekte değildir aslında. Aşık olmak vücudunuzun dengesini bozar. Eğer bir ilişkiniz varsa ve sevgiliniz her zaman aklınızda sürekli çıkmıyor aklınızı kurdaştırıyor onu düşününce tekrardan heyacanlanıyorsanız, her fırsatta onu görmek yanına gitmek için can atıyorsanız bu aşk. Ama aşk kavramı itibari ile uzun sürmemelidir böyle bir durum çok daha uzun sürmüş ve yanıldın seni pis badseed! Diyorsanız bana hayır yanılmadım. Sizin aşkınız zamana yenilmedi ve tutkuya dönüştü arkadaşım. Tutku ve aşk arasındaki kavram farkına da aşina olmak gerekiyor tabi. Diyet ve perhiz arasında ki kavram farkına aşina olmaya ise hiç gerek yok uğraşmayın bile sadece gereksiz bir eylemin döngüsüne girersiniz istemeden. Ben diyet yapıcam hasan amca, ile ben perhize girdim hasan amca arasında sadece e-cak a-cak , yaptım ettim, farkı vardır fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. Her neyse konuyu nereye taşıdığımıza bakın nerden başlıyor nereye gidiyoruz…

Read more...

Defalarca, durmadan aynı şarkıyı dinlemek

Defalarda tekrar ve tekrar aynı şarkıyı dinlemek yoruyor insanı belirli bir tekrar döngüsü sonrasında. Farklılık istiyorsunuz istediğinizi bilmeden, değiştirmek istiyorsunuz ama o kadar alıştınız ki dönüp duran şu şarkıya, zaten bu kadar çok dönüp durmasına izin verdiğinize göre hoşunuza giden bir parça ve hüzünlüdür de muhakkak. Çünkü böyle olması gerekiyor gerçekten tekrarın tekrarlarına izin vermek için, sevmek için. Evet şuan tekrar başladı ve her çalışından sonra daha da beynimi yoruyor. Başı çabuk ağrıyan bir insanım ben pek çok hastane dolaştım bu yüzden tomografi cihazlarına girdim. Mr görüntülerimi çektiler kafamdan. Tümör olduğu sanılıyordu. Burada bunları yazabildiğime göre tümör değildi tabi ki. Her neyse tıbbi sorunları bir kenara bırakmak gerekiyor. Tekrar tekrar dinlenen bir şarkı tekrar tekrar yapılan bir egzersiz gibi kalori yakmaz. Zayıflatmaz ve kas yapmaz. Yalnız şöyle bir şey var zayıflatan, aynı zamanda tüy döküp saç çıkartan fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. Başlıktaki sözcük düzeyinde ki anlatım bozukluğunun farkına vardınız mı? Bilerek yaptım onu.

Read more...

Söz veriyorum sana fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Hep oluyor bu, her zaman olacak ve asla gitmicek gibi geliyor. Durmadan söz veriyoruz insanlara, yalanlar atıyoruz kendimiz ve yaşantılarımız üzerine. bazı insanlar sırf bu yüzden sevgiyi beklerken nefret edilecek duruma düşüyor. Pişmanlık duymuyor oysa yaptıklarından ve düşünüyor “nerede hata yaptım” ne yaptığının farkında olmadan düşünmeye devam ediyor.
Durun bir dakika ne yaptım ben? Aynı soruyu şimdi kendime soruyorum ve cevabı hemen buluyorum ama. Yargılamaya kalktım benden bağımsız yaşam formlarını. Peki bana bu hakkı kim veriyor? Birinin vermesine gerek yok bu durumda. Kendi özgür irademle yaptığım ve kimsenin karışamayacağı bir şey. Peki şöyle bir durum var başkalarını yargılarken kendimle çelişmiyor muyum ben? Evet çelişiyorum tiksinti boyutunda bakmalıyım kendime uzaktan ve kendimize yargılamalıyım. Böylece gerçekten saçma sapan bir yaşam formu görmenin tiksinçliği karşısında bünyem zayıf düşer, kusar, zayıflar, kilolarımdan kurtulurum..

Read more...

3 Eylül 2009 Perşembe

özveri ve fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Özveri nedir bilir tüm başarılı insanlar. ben pek uzak kalırım bu kavrama çünkü başarısız bir insan sayarım kendimi ve shakespare derki karşıma çıkıp "hayır kaybedecek bi bokun yoksa zaten başarısız olamazsın da" oo shakespare amca yine konuştun.. öyleyse gidiyorum ben başımda ağrıyor zaten. özveri nedir diye sorarsanız bana tabiki kendini kurban etmektir. benliğini ve yaşadığın şu zamanı.. bunu yapabilirmiyim? diye sorun kendinize. eğer evet cevabı alabiliyorsanız sizin parlak bir geleceğiniz olucak. para kazanan bir insan olucaksınız belki fazlasıyla, işinizde en iyisi ama her şeysen önemlisi çevrenizde işinize olan saygınız dolayısıyla sizede saygı gösterilicek fazlasıyla. bunlar benim için hiçbir şey tabiki. saygı görmek isteyen insanlardan olmadım hiçbir zaman. saygı görmek isteyen insanlarında saygı görmekten yoksun bir karaktere sahip olduğunu düşünürüm fazlasıyla, gerçi ben insanların her davranışını, her hareketini, her mimiğini düşünürüm. bir söz vardı kimindi hatırlamıyorum "insana yabancı değilim, insanım" gibi bişeydi. görünen o ki sözü bile tam hatırlamıyormuşum. gerçi şu sıralar hafızam ile ilgili problemlerim var..

Read more...

D minör

yazmak için fazla düşünmem fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc. yazacak çok şey varken niye düşünürsünüzki. en fazla saçma sapan şeyler yazarsınız kendinizin bile anlayamacağı. baksanıza yazarken yada yazmaya çalışırken düşünmek adına bile bir yazı yazabilirsiniz yani şuan benim yaptığım gibi. yazmakta zorlananan arkadaşlarım bana nasıl konu bulamadıklarından yakınırdı. "ama pek fazla sosyal yaşantım olmadıki anlatayım" diye saçma sapan ifadeler kullanırdı hepsi. zaten bu yüzden yazamazlardı eğer yazmayı bir sosyal yaşantı biçimini betimlemek için kullanıcaksan sen zaten yazamazsın dostum. bir hayal gücüdür bu. yaratım sürecidir kaliteli yada kalitesiz. bu hayal gücünün nekadar derin yada yüzeyde olduğunun göstergesi sayılamaz tabiki pek çok farklı nedeni de olabilir. öncelikle yazmakta konu sıkıntısı çekmemek için hayal gücünüzü konrtol altına almanız gerekmekte. kontrol altına almaktan kastım, onun farkına varmaktan geçiyor. herkesin hayalleri ve bu hayallerinin bir gücü olduğuna inanmak "hayal gücü" kavramını tanımlamaz. türkçemizin en güzel yanı kelimelerle istediğiniz gibi oynayabilmektir.

Read more...

unutmaya çalışmayın

Hiçbir şey unutulmaz, unutmaya çalışmak boş bir çaba. tekrar ve tekrar unutmaya çalışırsınız unutmak istediğiniz o yaşantıları, olayları, seneleri, ayları ve günleri. fakat tekrar hatırlamış olursunuz farkında olmadan. geçmiş sadece geçmiştir değişmez. olmuş ve ölmüşe çare bulunmaz der atalarımız. tabiki bu söz sonuna kadar doğrudur, geçmişi değiştirme üzerine boş düşüncelere kapılmaksa sadece zamanınızın çöpe gitmesine neden olur. gelecek vaadeden çocuklar, gençler..burdan onlara sesleniyorum geçmişinizi unutun demiyorum. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc kullanarak üzerinize yapışmış kiloları atın demiyorum.. sadece onu dert etmeyin. yaşanmış her şey olgunlaşmanızı sağlar çünkü siz istesenizde istemezsenizde. çocukken kilolu biriydim denize girmeye utanırdım göbeğim büyüktü diye, bunu sorun ederdim. arkadaşlarım zayıftı, nasıl oluyor bende böyle zayıf olamıyorum diye düşünürdüm. sonrasında tabi yıllar geçti istesemde artık kilo almakta zorlanıyorum. hayat böyle işte..

Read more...

Sınırsız düşünce

Düşüncenin sınırı yok dostlarım. üretmenin de öyle.. eğer bir üretim sonucu geldiysek dünyaya bizde çok farklı şeyler üretebilmek için tasarlanmışızdır. bunu insan üremesi olarak düşünmeyin tabiki. üretim, yaratım, var olanı başka bir varlık haline getirmek bunun bir diğer anlamıdır. pek çok kişinin düşünceleri pek çok kişiye pek çok boyutlarda pekala saçma gelebilir. bunu kimse inkar edemez. uyanması gereken bizleriz ama sürekli birilerini uyandırma çabasındayız. rüyalarınızda farkettiniz mi hiç rüyada olduğunuzu? sadece çocukken rüyadayken rüyada olduğunu farketmiş olmayı umardınız ve bilinçaltının ürünü olan rüyalarınız sizin istediğiniz şekilde çalışmaktan çok daha öte sizden çok daha güçlü olan sizin yani bilinç altının yani beyninizin derinliklerinin sözlerini yerine getiriyor, karşısında boyun eğiyor. düşüncenin sınırı yok dedim konuyu dağıttığımı düşünmeyin düşüncenin sınırı olmadığına sadece bir örnekti bu. nasıl bir örnek bu? diye soru işaretleri oluşturabilecek türden bir örnek. bağıntısız olduğunu sandığınız herşeyin aslında birbiri içinde olduğunu düşündürebilecek bir örnek.. diyet yapmaya karar verdiğimi söylemiştim size buda tabiki fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile bağıntısı olan bir istek bunu biliyorsunuz. fakat aynı zamanda kendi iradem ile çözebileceğim bir istek olduğundan sadece benimle bağıntısı olan bir kilo problemi.. hiçde şaşırtıcı değil.

Read more...

diyet yapmaya karar verdim

diyet yapmayı düşünüyorum şu sıralar.. aslında kilolu biri değilim daha öncede yazmıştım; çok yerim kilo almam diye. Fakat vücudum hantallaştı gibi, haraketlerim daha bi işlevsizleşmeye başladı. bunun temel nedeni kilo değil yediklerimizin bünyemiz üzerindeki etkisi. örneğin vejeteryan insanlar et seven insanlara göre daha çevik ve daha zindedir. bunun nedeni etin bünyemizi hantallaştırması tabikii. Önüme bir kağıt ve kalem alıp bundan sonra yediklerime dikkat etmem gerektiğini yazdım en başa; sonra altına bir liste yapıp uzak durmam gerekenleri, çok uzak durmam gerekenleri ve hiç dokunmamam gereken besin gıdalarını yazdım. tabi bunların başında yağlı yemekleri oldukca az yemek geliyor ve kırmızı et yerine beyaz eti tercih etmek. beyaz et pek sevmem ama balık hayatımı kurtarıyor beyaz et diyince. iyiki balık var diyorum beyaz et adına yenilebilecek bir şey hiç değilse. sizinde böyle bir sorununuz varsa listenizi benim gibi hazırlayın derim fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc kullanarak diyet yapanlarda böyle yapmalı bence. çünkü her şey önce biz isteyince oluyor.

Read more...

2 Eylül 2009 Çarşamba

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile kaçmak

Yazdığım zamanlar sakinleşiyorum. sosyopat olduğumu söyleyenler var etrafta evet haklılar belkide içimde tarif edilemez bir sinir dolaşıyor. damarlarımdan beynime ulaşıyor sonra ciğerlerime nefes gibi doluyor. biri dokunsa düşman gözüyle bakıyorum. içimdeki şiddeti bastırmanın yolunu, nefreti zararsız bir şekilde dışarı çıkarmanın yolunu yazmakta buldum. böylece tek zarar gören klavye oluyor sert ve hızlı basışlarımdan dolayı. nesneleri kırıp döken zarar vermeye çalışan insanlar ise canlılara zarar vermemek adına nesneleri kırıp dökerler. sinir bizi öldürüyor ve hasta ediyor. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile kaçmak nedemek bende bilmiyorum doğrusu. yazdım öylesine işte. öylesine değil mi herşey zaten?

herşeyin bir nedeni vardır ama herşey in şey'i ayrı yazılır

Read more...

Ruhun tatminsizliği

Yazılıp çizilecek pek çok şey var ruhun tatminsizliği üzerine. ve bu hepimizin sorunu. insanlar ortak sorunları paylaşır ama çok azı farkındadır bunun görmek için biraz yukardan bakmak gerek sadece. bir geometri sorusunu hem parçadan hem bütünden düşünmekle çözüme ulaştırmaya çalışmak gibi. dün eve dönüş yolunu tutarken etrafımdaki insanlara baktım hepsinin bir derdi bir sıkıntısı vardı ve ruhları daralıyordu. birinin fazla kiloları vardı, diğeri diyet, perhiz kelimeleri kullanıyordu yaşantısına ilişkin. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc önermeyi düşündüm onlara.. sonra vazgeçtim bilmiyorum neden. insanların işine karışmak istemiyorum. kilolarını vermek isteyenler yediklerine içtiklerine dikkat etmeli. insan iradesini kullanmayı öğrenmeli diye düşünüyorum. herkes kendi hayatını yaşıyor ama buna başkalarını dahil etmek için çırpınıyorlar durmadan. neden diye sormuyolar kendilerine. bazen bende oluyorum böyle ama kimse bilmiyor tabiki.

Read more...

Düşünce Diyeti

Murathan Mungan'ı severim. Hem kendisini hemde yazılarını..zaten bir ürünü sevdiğiniz zaman onun yaratıcısınıda ister istemez seviyorsunuz ve bu ürün bir edebiyat kaynaklıysa kendinizden bir şeyler bulduğunuz için seviyorsunuz, dolayısıyla çok uzaklarda bi yerde sizin buhranlarınızı yaşamış bir başka insanın içinizdeki tarif edemediğiniz duyguları sizin yerine betimlediğini görüyorsunuz ve sevmeye başlıyorsunuz. İnsanlık oldukca garip, ve herkes farkında sanırım bu garipliğin. Hep farklı şeyler ararken aslında içimizde bi yerlerde bize benzeyen şeyler arayıp dururuz. Sevdiğimiz insanın bize benzeyen özelliklerini daha çok severiz aslında. iki farklı bedenin tek bilinçde birleşeceği günün hayaliyle yaşarız hep. fakat olanaksız çünkü bu karmaşık yapımız bizi sürekli değişimlere iter ve bu değişimlerin birbirine benzer taraflarını görmek için oldukca iyi gözlere sahip olmak gerek.

Read more...

çok zaman geçti be fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Feridun Düzağaç dinleyerek uyandım bu sabah. ve feridun düzağaç severlerinde tahmin edebileceği gibi hüzünlü uyandım bugün. genelde sinirli uyanırım ve bunun nedenini birtürlü anlayamam..fakat bugün hüzünlü uyanmam beni daha da hüzünlü kıldı. sevmiyorum üzerinize yapışıyor atsan atılmıyor, git de diyemiyorsunuz üstelik. fazladan kilolar değil bu gidince sevinemiyorsunuzda üstelik çünkü vefalı dostunuzdur sizin terketmez uzun bir süre. diğerleri gibi yapay ve çabuk geçici değildir..

Böyle bir giriş yapmanın nedeni hüzünlü uyanışımdı sanırım, insan bazen paylaşmak istiyor. içindekini kusuyormuşsun gibi sanki rahatlıyorsun. zehirin toplandığı yere bir bıçak darbesi ve zehir akıyor sanıyorsun. oysa kanına karışmıştır çoktan. evet bu sabah uyandım ve yapacak pek fazla bişey olmadığını farkettim biz insanlar için. aynı yerlerde dönüp duruyoruz kırılamaz bir lanet gibi bulaşmış üzerimize. herneyse ben fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc için burdaydım. peki ya siz?

Read more...

1 Eylül 2009 Salı

Düşük Kalorili Soğuk Karpuz

Yaz aylarının vazgeçilmezi diye biliriz karpuzu. hatta "yaz mevsiminin tek sevdiğim yanı karpuzdur" şeklindeki muhabbetlere bile giren arkadaşlarım var. evet bende onlardan biriyim sanırım. Bu harika watermelon inkilizlerin isim koyduğu gibi büyük bir kısmının çok az kalori içeren sudan oluşması sebebiyle yazları ağırlık yapmaz bünyenizde. özellikle dolaptan çıkartılmış ve üzerinde soğuk buharlar tüten bütün bir karpuza geçirilen bıçağın çıkartığı sesten sonra ortalığa yayılan kokusuyla serinlik saçan bir cankurtaran. evet can kurtan diyorum çünkü sıcaktan kaynama noktasına gelmiş kanlarımızı serinletmeye adeta cehennemde yanıyormuş gibi buharlaşmaya geçen ruhunuzu soğuk nehirlerin kıyılarına sürüklüyor.

Read more...

çok yerim ama kilo almam etraftakiler rahatsız

yıllardır böyledir durum. evde en çok yemek yiyen insan benim. bir oturuşta 2-3 tabak yemek yiyebilirim bolca ekmekle tabiki..ama hiçbir zaman kilo problemim olmadı ve çevremdekiler bu konudan oldukca rahatsız. kendileri boğazlarından kısarlar sabah akşam plates egzersisleri yaparlar formda kalabilmek adına. Pek spor yaptığımda söylenemez aslında evden çıktığımda yoktur. Bunun nedeninin vucudun genetik yapısının kilo almaya elverişli olup olmaması ile ilişkili olduğunu biliyoruz. ama başka bir husus var metapolizma!! vucudun metapolizması hızlı çalışıyorsa sorun yok dostlarım. metapolizmayı yavaşlatan etkenler ise vucudu aç bırakıp birden yemeğe saldırmak. yani olay şu siz kendinizi aç bırakıyorsunuz saatlerce vucut besin ihtiyacı için beyne sinyaller gönderiyor kendinizi oldukca aç hissediyorsunuz ve.. ve birden yemeğe saldırıyorsunuz. bunun bir bedeli olmalı tabiki. vucut besinleri uzun bir zaman sonra aldığı için bundan sonra gelen besininde geç geleceğini düşünüyor ve yediğiniz yemeklerin büyük bir kısmını yağa çeviriyor. metabolizma soba gibidir. az atın sık sık atın odunu böylece ne tıkanma yapar nede söner.

Read more...

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve etkileşimleri

tembelliği sevmeyen insan topluluğu tembelliği seven insan topluluğuna sayı görecesinde kıyaslanırsa azınlık bile sayılmayacak miktarda karşımıza çıkabilir. Ama tembelliği sevmek yada sevmemek değil sorun. her insan sevmediği şeyleri yaparak ölmek zorunda bu topraklarda bir çıkış yolu bir aydınlık ve kapalı kapıların kilidini açıp ardında vaadedilen huzurun tam karşınıza dikilmesini bekleyemez her insan. sadece umut vardır herzaman; insanlığın üzerine yapışmış, azla söküp atamadığı ama herdefasında devam etmeyi sağlayan bu iyi huylu hastalık bizi sona yaklaşırken bile yanılsamalar içerisinde azda olsa mutluluğa kavuşturuyor. umut dolu bir parça yüreğimi dolduruyor bu satırları yazdığım şu dakikalar içinde ve sürekli bitiyor. play düğmesini aşındırmakta ısrarlıyım tekrar tekrar "loop" moda almak alışkanlığım değil. Şarkının defalarca üzerine kırbaç vurularak çalınmaya zorlanması gibi. Bu şekilde bir köşeye çekilik dinlenmeye ve onunla düşsel diyaloglara girmemize sebebiyet verebiliyor. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc üzerine incelemeler yapıyordum bu sırada bende. yılan yağından karınca yumursatısa fx15 den xacc ye kadar derince bir araştırmaydı. şuanda fırında pişiyorlar kokularını duyabilrsiniz. kısa süre sonra yemeniz için üst yazılardan birinde paylaşıcam kendisini.

Read more...

Kendizine kilolarınız konusunda güvenin.

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc hakkında sizlere önceden pekçok bilgi verdiğimizi sanıyorum. Bu yazıdaki konumuz kilolarınız, tüyleriniz, çıkmayan saçlarınızdan öte psikolojiniz. İnsan psikolojisi konusunda kendime güvenirim ama kendi psikolojim konusunda kendime asla güvenmem. bunun tek nedeni ise bir insanın asla kendi düşünceleri doğrulsunda gerçek memnuniyete ulaşamayacağı. Kilolu muyum? Sence kilo almış mıyım? gibi sorular sizlerede çok sorulmadımı çevreniz tarafından? evet fazlasıyla sorulduğunu biliyoruz ve sizde sordunuz bunu birilerine. bunun nedenine gelirsek aynalara güvenmeyişimizden çok daha öte gördüğümüze gerçekten inanmayı tercih etmek değilde bunu başkasına doğrulatmak isteği. İnsanlara nekadar güvesiz biriyiz yada bir insana nekadar güvene biliriz bu konuda hiçbir insan bir diğerine yardımcı olamaz. Ama diyet yapan bir insan sürekli zayıflıyor muyum sorusunu sorar yada diyet yapmayı düşünen bir insan kilolu olduğuna tam emin olmak için etrafına sürekli kilo almış mıyım gibi sorular sorar. ve sizler psikolojizini teyit ettirme amaçlı danıştığınız dostlarınıza güvenmelisiniz öyleyse bunu yaptıktan sonra.

Read more...

Diyet Merakı ve Anoreksiya

Günümüz dünyasında sıfır beden çılgınlığı almış başını gitmişken özellikle genç kızların ve 50 yaş altı kadınların ağızlarına sakız olmuş "diyet" kelimesi yoğun psikolojik buhranların sonunda anoreksiya adı verilen korkunç hastalığa dönüşüyor. bu hastalık dünyanın en tehlikeli hastalıklarından biri aidsden sonra. sizi yavaş yavaş öldürüyor. önce yağlarınız eriyor sonra etleriniz ardından kemikleriniz kiprit çöpü kadar kalıyor fakat aynada kendinize baktığınızda hala kilolu olduğunuzdan şikayet ediyorsunuz. Bu tür psikolojik sorunlar insanın kendisine verdiği zararı etrafa saçmasınada neden oluyor. Anoreksiya günümüzün en ölümcül hastalıklarından biridir ve hastanın psikolojik durumu çıkmaz sokağa girmeden en kısa zamanda psikolojik destek sağlanmalıdır. Unutmayın ki bu desteği hastanın yakınları olarak sizde vermelisiniz sonuna kadar ama tek başınıza değil işi bilen birinin mutlaka yardımını almalısınız gerek psikolog gerekse psikiyatr..

Read more...

Zayıflamaya çalışmak

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc İrade sorunları çokkez sağlık sorunlarınada yol açabilir. bunun en büyük örneği sanırım aşırı kilolar. aşırı kilo sahibi olmanın 2 yolu vardır; birincisi iradeye fazla hakim olamayan ve menapolizması az çalışan bir bünyeye sahip olmak ve ikincisi homonlardan ve menapolizmadan kaynaklanan ve tamamiyle vucudun kendi sağlık sorunu olan dengesel bozukluktur. Bizim konuşmamız ve tartışmamız gereken ilk konudur. Üzerine ayak bastığıımız bu sistem belirli dengeler üzerine kurulmuştur ve bu denge bizden fazlaca bağımsızdır fakat zayıflık ve şişmanlık konusu bizim kendi dengelerimiz ile alakalıdır yani herşeyden önce kendi dengelerimizin iplerini ele almamız gerekmektedir. Etki ve tepki, neden ve sonuç bu düzenin vazgeçilmezidir ve asla bozulmayacak olan bir süregelimdir. Diyet, zayıflama ve aşırı kilolar yüzünden hayıflanma psikolojisine sahip bir zihne sahipseniz bundan kurtulmalısınız öncelikle ve her şeyin sizin seçimlerinize göre şekillendiğinin farkına varmalısınız.

Read more...

Affedilmeyen

Bir Clint Easwood filminden bahsediyoruz evet..ve evet bir Metallica şarkısından da bahsediyoruz aynı zamanda hatta 3 metallica şarkısı bu "the unforgiven, II, III" diye gidiyor isimler. Fakat hiçbiri ilkinin yerini tutamıyor ve özellikle şarkının klibi sanırım metallicanın en güzel klipleri arasında. benim için geçerli olan bir kıyaslama bu sadece ve bunun nedeni klibin karanlık ortamının farklı görüngel ve dokunsal temaslarla zincirlenmesinin yanısıra 4 duvar arasında son bulan bir yaşamın trajesinin hikayesini dinlemeniz isyankar gitar rifflerinin ve isyankar kelimelerin ardında. Pek fazla bir şey kalmıyor söyleyecek yada bir eyleme yeltendirecek bütün bunlar karşısında.. Filme gelirsek bir Clint Eadwood filmi demiştik en başında yazının. Easwood arkadaşının ölüm haberini duyar ve içmeye tövbe ettiği alkolü damardan alırken şerifin işini bitirmek için yanına gider. şefirin 3-5 adamını kısa bir sürede hakladıktan sonra silahı şefire doğruldur. "ben böyle bir ölümü haketmiyorum" der şerif ve easwood son sözü söyler "bu haketme meselesi değil dostum" kurşun namludan çıkar ve bir yaşamı sonlandırır.
bu bir haketme meselesi değildir.

Read more...

  © teknoloji ve bilgi blogu

Yukarı