31 Ağustos 2009 Pazartesi

Doğal yollardan elde edilen ilaçlar ve yılan yağı

Uzun bir süre önce insanların kimyasallardan kaçtığını farkeden kozmetik firmaları artık insanların istediği türden maddeler elde edip sıkıntı yaşamadan ve tatmin edici sloganlarla kolay pazarlama sağlayacağından doğada varolan canlıları insanların yaşam standartlarını yükseltmek için kullanmaya başladı. salyangoz kremlerinden, karınca yumurtalarından sonra yılan yağı karşımıza çıkıyor. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc buna başka bir örnek.
Nedir yılan yağı ne işe yarar gibi sorular sorduğunuzu duyar gibiyim. Yılan zehirinin öldücürü etkisinin gücü, yılan yağının saç çıkartıcı etkisinin gücünün yanında sönük kalıyor tarzında iddalara rastlamış bulunmaktayım. şöyle ki irsi değilse ve sadece güçsüzlükten dökülüyorsa saçlarınız yılan yağı size istediğiniz gür saçları tekrardan kavuşturucak. fakat zaten dökülmüş ve pek bişey kalmamışsa saç namına sakın üzülmeyin. yılan yağı önce tüylendirme yapıyor ve sonra yavaş yavaş eski gür saçlarınıza kavuşmanızı sağlıyor. evet bunlar benim iddalarım değil tabiki satışta bulunan firmaların pazarlama sloganlarından duyduklarımdan sadece birkaçı.

Read more...

Mozart dinledikten sonra

Bugün sabah saatlerinde Mozart dinlerken aklıma geçmiş tarihlerde yapılan bir araştırma geldi. Araştırmanın konusu mozart ve zihin üzerindeki etkileriydi. California üniversitesindeki öğrenciler erinmemiş ve araştırmışlar bunu. mozart dinleyip sınavara giren bir öğrenci dinlemeyip sınava girdiği zamanlardan Onpuan daha fazla başarı elde ediyormuş. Bunun bilimsel nedenine gelirsek Mozart'ın sürekli değişim içinde olan müziği zihnimizin anlık kavrayabilme yetisini dürtüyor. Tekdüze bir algı süreklilik içerisinde sinirleri fazla uyarmıyor. Fakat Mozart'ın bu farklılıklar barındıran eserleri beynizimin aynı anda birden fazla algı kapısını aralıyor.



fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ile ilgili yaptığım araştırmalarda ise yılan yağı ve karınca yumurtasının birbirine ters orantıda olan etkilerinin insan vucudunda ters ilişkili beklentileride karşıladığını farkettim.

Read more...

Yılanı sür

"Ride the snake" sözünün türkçe karşılığı hemen hemen yılanı sür gibi bişi olsa gerek tam emin olamasamda. birçoğunuzun "the end" de geçiyor bu evet evet morrison un sözü bu dediğini duyar gibiyim. bakın ne dicem haklısınız!

şüphesiz rockn roll diyince akla sürüngenler gelir. sürüngen isimlerinin yaftalandığı efsanevi rockn roll yıldızlarını birer sürüngen bedeninde çöllerde kızgın kumların üzerinde güneşin ardında koşuşup duruyor avlanıyor olduklarını düşünmekten alıkoyamıyorum bazen kendimi. damarlarında rockn roll kokteyli dolaşan bir sürüngendim zamanında hayattan pek çok beklentimin olmadığı zamanlarda güneşin yine doğudan doğup batıdan battığına emin olmak için sabah ve akşamüzerleri tamda istediğim türden tüketim maddeleri içeren masamın üzerine kurulur ozamanlar zor bulunan doors plağını döndürür dururdum. ruhumun asla hissetmekten vazgeçmediği hasret ve özlem kavramları zihnimi doldurur bir mazoisttin hazedeceği güzel ve acı duyguları hissederdim. Dediğim gibi hayattan beklentilerim ortalama bi insanın beklentilerinden daha azdı. Nesnellik hiçbir zaman maneviyatın önüne geçemezdi.

Şimdiyse bir insana benziyorum ve bazen sürüngen olduğum o yılları özlüyorum. Morrison canlanıyor karşımda bir sürüngen bedeninde. Ve fısıldıyor; "ride the snake, ride the snake"..

Read more...

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc Olmuyor!

Ehe! Seninle oyun hiçte güzel degil. Ne demişler "Nadan ile etme ülfet, küstürürsün! Kiremit ile silme **** kestirirsin!" Kimse dediyse iyi demiş! Bende dyorum işte!

Olmuyor olmuyor, Olmuyor olmuyor. Uzadı geceler sabah olmuyor. Sensiz bu dünyama güneş doğmuyor. Hasretim aşkına gel de sev artık. Sevgilim aşkına doyum olmuyor..

Bakalım bu derbederlik nereye kadar!
...

Read more...

28 Ağustos 2009 Cuma

Basel 5-1 FK Baku Maçının Golleri

Federico Almerares (1 - 0) 32′
Felipe (1 - 1) 33′
Marcos Gelabert (2 - 1) 36′
Alexander Frei (3 - 1) 63′
Xherdan Shaqiri (4 - 1) 74′
Orhan Mustafi (5 - 1) 83′


Read more...

Buna ne dersin?

Peki ya şimdi.
Bunu da beğenmezsen ne diim ben sana?
:)

Read more...

26 Ağustos 2009 Çarşamba

Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc bize yer yok mu?

Yaw google hala anlamış değilim.
Bir öylesin bir böyle!
Anlaşılan Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc de sana yer yok diyorsun!
...

Read more...

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Kaderde Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc Varmış!

Google ile beraber barış çubukları tüttürürken atı alan Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc yarışmasında Üsküdar'ı geçecek. Beni çok uğraştırdın Gugıl amca. Alacağın olsun demiyorum, elimiz mahkum :)

Bugün sıralamalarda biraz hareketlenme var. Diğer yarışmalar bitince arkadaşlar bu yarışmaya asılmaya başlamışlar. Bu kadar güncel blogun arasında neler yapılabilir ki? Kendi hayat hikayemizi yazsak yine olmaz.

Artık yarışma için ger link almaya bile korkuyorum. Ne olur ne olmaz. Daha yeni düzeldim. Bu sefer yine filtreye felan girersem çıkamam herhalde. Çıkmaya mecalim kalmadı artık.

Fx15 Lida Yılan Yağı Karınca Yumurtası Xacc son bulana kadar artık rölanti bir şekilde devam edip kaderimdeki sıralamaya razı olmam gerek.

Read more...

Google'dan Zeytindalı :)

güzel gelişmeler var. herhalde google ile aramız düzelmeye başladı. üçüncü sayfaya kadar yükseltti blogumu. pek fazla asılmadan yarışmaya rölantide devam edeyim bari. yoksa sil baştan geri dönmek zorunda kalıyorum. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc yarışmasında son iki hafta işte, bakın görün :)

Read more...

Web tasarımcıları için mozilla eklentileri : Measurit

Adında da anlaşılacağı üzere bu eklenti bir ölçüm aracı. Kullanılan bir elementin kaç piksel olduğunu measureit cetveli ile birkaç saniyede ölçebilirsiniz.

Eklenti Sayfası

Read more...

Web tasarımcıları için mozilla eklentileri : Colorzilla

Photoshop kullananlar bu eklentiyi sevecekler. Bu eklenti sayesinde Eyedropper ve ColorPicker araçlarının görevlerini kolayca yapabileceksiniz.

Eklenti Sayfası

Read more...

Web tasarımcıları için mozilla eklentileri : Colorsuckr

Bu eklenti ile renk skalası oluşturabilirsiniz. Benim gibi renk özürlüyseniz mutlaka kullanacağınız bir eklenti.

indir

Read more...

23 Ağustos 2009 Pazar

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc'de google'a sitem

offf be hacı! yeter artık bu inadın. tamam sana küs değilim. gel şekey alıcam, barışalım. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc sıralamasına beni de alsan ölür değil mi? Ortalığı toz duman ettin, yetmedi blogumuda sakladın kuytu köşelere. valla olmuyor böyle.

Read more...

22 Ağustos 2009 Cumartesi

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve Domuz Gribi

Ramazanın ikinci günü geride kaldı. İftarlarımızı açtık ve acayip bir ağırlık çöktü. Elim klavyeye zorla dokunuyor :) fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc sıralamalarını kontrol ettim. Acayip bir durum ama hal blogum sıralamada yok. İlginçtir! Neyse, okuduğum bir haber oldukça ilgimi çekti. Haberde Domuz Gribinin hızla yayılacağı yazıyordu. İşte haberin detayları;

Dünya Sağlık Örgütü'nün Batı Pasifik Müdürü Shin Young-Soo, Pekin'de düzenlenen sempozyumda, kısa süre içinde domuz gribi vakalarının iki-üç günde bir ikiye katlanacağı bir dönem başlayacağını savunarak, "Daha çok vaka ve ölüm olacağı kesin" diye konuştu.

DSÖ, geçen hafta dünya çapında 1800 kişinin ölümüne sebep olan domuz gribinin kış ve grip mevsimi yaşayan Avustralya gibi güney yarım küre ülkelerinde yayıldığına dikkati çekmişti.

Shin Young-soo, domuz gribinin yeterli donatımı ve bütçesi olmayan gelişmekte olan ülkelerde daha büyük tehdit oluşturduğuna işaret ederek, hükümetlerin halkı eğitmek ve sağlık sistemlerinde gerekli hazırlıkları yapmak için çok az zamanları kaldığı uyarısında bulundu.


Haberin tamamını okumak için tıklayın.

Read more...

21 Ağustos 2009 Cuma

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve ramazan

11 Ayın Sultanına yeniden kavuşmanın vermiş olduğu huzur ile Ramazan mesajlarımdan ilkini yazmak istedim :) Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Bugün ilk gün olmasından dolayı psikolojik olarak biraz zor geçeceğe benziyor. Yaklaşık olarak 15 saat sürecek olan orucumuzun kabul olması dileklerimle.

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc yarışmasına gelince; blogum için değişiklik yok. bir filtreye takıldık gidiyoruz bakalım. altı, yedi, sekizinci sayfalarda yerimi almış durumdayım. güncel olarak uğraşmama rağmen herhangi bir gelişme yok şimdilik.

Read more...

20 Ağustos 2009 Perşembe

r10'a noldu ki?

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc ve diğer yarışmalarla ilgili olarak ne var ne yok diye r10.net forumlarına girmek istedim. Sanırım sorun var forumda.Böyle sayfaya girince klasörü listeleyen bir sayfa çıkıyor. Adresi kontrol ettim ilk önce :) Acaba yanlış mı yazdım diye. Ama sorun bende değilmiş. Günlük olarak ziyaret ettiğim bir forum. Umarım kısa sürede sorun düzeltilir.

Read more...

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc filtre günleri

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc konulu seo yarışmasında hala filtre durumu devam ediyor. İçerik olarak güncel kalmaya çabalarken bir yandan da ufak tefek denemeler yapıyorum.

Ne zaman etkisini gösterir bilinmez ama filtreden çıkınca ne olacak :)

Read more...

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Oruç tutmak kalp sağlığını düzenliyor

Oruç tutmanın kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği belirtiliyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda, oruç süresince bireylerin iyi huylu kolesterol düzeylerinin arttığı, buna karşılık kötü huylu kolesterol ve trigliserid düzeylerinin ise düşmediği belirlendi.

Bu durumun oruç tutmanın sağlıklı bireylerde kalp sağlığı açısından faydalı olduğunun göstergesi olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Merkezi Ataşehir Tıp Merkezi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Utku Zor, orucun kalp sağlığını düzenlediğini açıkladı.

Ramazan ayında kalp krizi sayısının artmadığını, öte yandan kalp damar hastalığı olduğu bilinen veya bu açıdan yüksek riskli olan bireylerde açlık saatlerinden daha çok, iftarla sahur arasındaki tokluk saatlerinde acil servise başvuruların arttığını dile getiren Dr. Zor, kalp sorunu olan bireylerde, iftar ve sahurda yüksek miktarda, bol kalorili ve yağlı besinlerin hızlı bir biçimde tüketilmesinin kalp krizi riskini artırabileceği uyarısında bulundu. Zor, iftardan hemen sonra içilen sigaranın da bu riski arttırdığını açıkladı.

Hızlı yemek yemenin, doygunluk hissinin gelişmesini engellediğine değinen Zor, "Yemek yeme esnasında kalbin pompaladığı kanın ilave bir kısmı, sindirim sistemine yönlendirildiğinden, hızlı ve aşırı miktarda yemek yendiğinde kalbin iş yükü artıyor. Bu olumsuz etkileri en alt düzeye indirgemek için gıdaların çok iyi çiğnenmesi, yavaş yenilmesi gerekiyor. Sağlıklı beslenme için iftar ve sahurda aşırı gıda tüketilmemesi, kan şekerini hızla yükselten tatlılardan kaçınılması, kızartmalar yerine haşlamaların tercih edilmesi, çorba veya kahvaltılıklar ile iftarın açılması daha doğru beslenme olacaktır. Özellikle sahurdan sonra ev içerisinde 10 dakika kadar yürünmesi sindirimi rahatlatır ve gün içerisinde insanların kendini daha rahat hissetmesini sağlar." dedi.

Kalp hastalığı olan ve şikayetleri devam eden hastaların düzenli olarak ilaç kullanmaları gerektiğini hatırlatan Zor, oruç süresinin uzun olmasının bu bireylerin ilaç kullanım düzenlerinin etkilenmesine yol açabileceğini söyledi. Bu tür hastaların mutlaka hekimlerine danışmaları gerektiğini ifade eden Zor, iftar ve sahurda yeterince sıvı alınması, tüketilen tuz miktarına dikkat edilmesi, kan şekerindeki ani yükselmeleri önlemek için şeker emilimini yavaşlatan ve zamana yayan lifli sebze ve meyvelerin tüketilmesinin kalp rahatsızlığı olanlar için daha büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak : Cihan

Read more...

Hadi be google

Offffffffffffffff!
Ne iştir anlamadım. Hala düzelmedi blogum!
Beklemekten başka elden ne gelir!

Read more...

18 Ağustos 2009 Salı

Bu iş bir işkenceye döndü artık

Uffff google sende yani.
Bitsin şu işkence artık.
Valla şeker alıcam söz :)

Read more...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Google nerden çıktı bu filtre işi?

abi bu filtre neymiş ya.
bunaldım valla
ilk defa böyle bir şey yaşıyorum
çok sıkıcı bir durum
beklemek insanı öldürüyor :S

Read more...

16 Ağustos 2009 Pazar

Filtreden hala çıkamadım

Fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc yarışmasında hala filtreden kurtulamadım. Günlük olarak içerik eklediğim blogumun bu hali beni endişelendiriyor. Bütün gün boyunca Google filtre ve çıkış yolları konulu makaleler okudum. Şayet bu bir dalgalanma ise sorun yok. Fakat filtre ise çıkış biraz zaman alacak. Bekleyip göreceğiz :S

Read more...

Google blogumu yuttu!

Google ile aramıza kara kedi girdi herhalde :S
Arama sonuçlarında siteyi yuttu!
Yarışmanın son günlerinde bu yapılmazdı google, alacağın olsun.

Read more...

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Google bize oyun oynuyor

yarışmada oldukça geriye düştüm. sanırım bir filtreye takıldık. en kısa sürede bu filtreyi aşarak sıralamada yer almayı ümid ediyorum.

Read more...

12 Ağustos 2009 Çarşamba

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc eski yerinde

Nihayet aramalar eski haline geri döndü. Büyük bir kabustu yaşananlar. lakin google çabuk düzeltti bu durumu.

Her ne kadar istediğim gibi olmasa da şu an ki "fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc" arama sonucundan memnunum. Günler kala kaybettiğin bir yere tekrar çıkmak çok zor olabilir.

Read more...

11 Ağustos 2009 Salı

Sürprizler Devam Ediyor.

evvet arkadaşlar, google amca bugün hızını kesmişe benziyor. dünkü iki sayfaık arama sonucundan sonra bugün bayağı bir sonuç var maşallah. ama hala eskiye dönememiş. bu biraz daha bekleyeceğiz anlamına geliyor. beklemek sorun değil de vaktimiz daralıyor. yarışmanın son gününde de böyle bir sürpriz olabilir mi :) google amcanın sağı solu pek belli olmaz. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc daha çok ilginç geleceğe gebe görünüyor.

Read more...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

El google fırtınası esiyor

Google arama sonuçlarını çorbaya döndermiş. Herhalde arama kelimesinden esinlendi. Güzel bir meksika dalgası oldu. Ne zaman normale döner bilinmez ama yarışma bitiminde de bunu yaparsa yandığımızın resmidir. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc yaklaşık bir ay daha sürecek. Bu süreçte kaç dalgalanma daha yaşacağız kimbilir.

Read more...

9 Ağustos 2009 Pazar

Pazar günü miskinliğini nasıl atacağım?

Sıralamalarda tekrar üçüncü sayfadayım. Google sürekli oynuyor bu sıralamalarla. Pazar günümü bilgisayar başında geçirdim. Pek fazla sevmiyorum sıcakta dolaşmayı. Yarın yine koşuşturmaca ve stres bıraktığım yerden başlayacak. akşama kadar sıcağın altında canımız çıkacak. Keşke yarın Pazar olsaydı :)

Read more...

8 Ağustos 2009 Cumartesi

haydi fx15! Süper lig Heyecanında Lida'yı unutma

evet, turkcell süper lig heyecanı yeniden başladı. Açılış karşılaşmasında Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. lida ve karınca yağı destekli karınca yumurtası katkılı xacc ile yapılan diyetlerden ne sonuç alındı bilinmez ama yaz sezonu neredeyse kapanıyor. tatil yöreleri şimdilik boş. eee bu ekonomik rizde vatandaş evinden çıkamaz hale geldi. birbiri ardına gelen zamlar insanları iyi bunaltmış durumda. sonumuz ne olacak böyle? umudumuz fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc! Kurtar bizi bu zamlardan :)

Read more...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Sigara İçenlerde Damar Sertliği

Heart‘ta yer alan bir çalışmayla, bitter çikolatanın sigara içenlerde damar sertliğini engelleyebileceği, ve hergün birkaç kare yemenin potansiyel olarak kalp rahatsızlığını azaltabileceği ortaya çıktı.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc

Sigara içenlerin endotelyal hücreleri (damarların içini kaplayan tabaka) ve trombositleri (kanın pıhtılaşmasını sağlar) sürekli zarar görür ve böylece bu kişiler koroner damar hastalığının özelliği olan damarlardaki daralma ve sertleşmeye yatkın hale gelir.

Araştırmacılar bu çalışmayla sigara içen 20 erkek katılımcının, yedikleri bitter (%74 kakao yoğunluğu) ve beyaz çikolatanın kan akışlarındaki etkisini araştırdı.

40gr. çikolata yemeden önce, katılımcıların antioksidan zengini yiyeceklerden (soğan, elma, lahana) ve kakao ürünlerinden 24 saat boyunca uzak durduklarından emin olundu. İki saat sonra yapılan ultrason taramaları, bitter çikolatanın damarlardaki kanın daha akıcı olmasını sağladığını gösterdi.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bu etki sekiz saat sürdü. Ayrıca kan örneği analizleri bitter çikolatanın trombosit aktivitesini yarıya indirdiğini ortaya çıkardı. Antioksidan seviyeleri iki saat sonra keskin bir şekilde arttı.

Beyaz çikolatanın endotelyal hücreler, trombositler ve antioksidan seviyeleri üzerinde herhangi bir etkisi yok.fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Bitter çikolatanın faydasının, içerdiği antioksidan maddelerden kaynaklandığını söyleyen uzmanlar, diğer antioksidan içerikli yiyeceklere (yeşil çay, dutumsu meyveler- çilek, böğürtlen) oranla bitter çikolatada daha fazla antioksidan olduğunu belirttiler.

Sonuç olarak günde az miktarda bitter çikolata yemeyi alışkanlık haline getirirseniz, antioksidan alım miktarını oldukça yükseltmiş olursunuz ve bu da kalp ve damar sağlığınız için oldukça faydalıdır.

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Blogu sağlıklı günler diler.
(alıntıdır.)

Read more...

4 Ağustos 2009 Salı

Ağır diyetler hafızayı zayıflatıyor

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, unutkanlık hastalıklarının 60 yaş üzerinde daha çok görüldüğünü, nadiren de 40-50′li yaşlardaki kişilerde oluşabildiğini, daha erken yaşlarda ortaya çıkanların ise genellikle tedavi edilebilir nedenlerden dolayı olduğunu bildirdi.

Hafızayı güçlendirmek için sağlıklı beslenmenin, bol su içmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Bingöl, ”Ağır diyetler ve uzun süren açlıkları kesinlikle önermiyoruz. Çünkü ağır diyetler hafızayı zayıflatıyor” dedi.Düzenli spor yapmak ve her gün yürümenin bu tür hastalıkların ortaya çıkmasını çok büyük oranda geciktirebildiğine işaret eden Bingöl, açıklamasında şu tavsiyelerde bulundu:
”Unutuyoruz, çünkü cep telefonu, internet, televizyon gibi uyaranlar yüzünden aslında hiçbir şeye tam olarak konsantre olamıyoruz. Sağlıklı beslenmek, spor yapmak, kitap okumak, müzikle uğraşmak, bulmaca çözmek hafızayı güçlendirir.”

Bingöl, özellikle kaygı düzeyi yüksek ve çok titiz kişilerde unutkanlık ve hastalıklarının daha erken ortaya çıktığını belirtti.

Read more...

3 Ağustos 2009 Pazartesi

çok uykum geldi ama neyse


fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc temalı yarışmadaki mücadelem sürüyor. gündelik işlerden arta kalan zamanlarımda bu konuda yazılar yazarak yarışma sıralamasında yer bulmaya çalışıyorum.



aslında zayıflama ilgi alanım olmayan bir konu. tema "fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc" olsa da blogumda bu konuda yazılar yazarak ( internetten alıntılar yaparak ) insanlara yanlış bilgiler vermek istemiyorum. blogumda bulacağınız yazılarda anlatılanları denemeden önce mutlaka bir doktora danışın. sağlık asla ihmale gelmez.



bu akşamlık bu kadar yeter. fena halde uykum geldi. bol fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc 'li rüyalar hepinize :D



Read more...

1 Ağustos 2009 Cumartesi

fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc sıralamalarda yokum

bu gece sıralamaları kontrol edeyim dedim. pek sürpriz olmadı ama fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc arama sonuçlarında şu an çok gerilere düşmüşüm. Yarışma bitimine kadar daha iyi yerlere geleceğimden eminim.

Uzun süreli statin ile Statin kullanıcıları da kas hasar karşılaşabilirsiniz ilgili kas ağrısı, hatta bir kan testi kas yaralanma belirlemek için yeni araştırma gösteriyor normaldir kullanılır.

Çalışmalar öneririz arasında% 10 ve kolesterol almak hastaların% 15-ve tedavisinin bir yan etki olarak kas ağrısı Pravachol deneyim Crestor, Lipitor, Lescol, Mevacor, Zocor gibi statin ilaçlar düşürebilir.

En çok kas hasar ile sonu olmayan basit bir kan testi yapmak olan hastalarda rutin olarak belirlemek için yapılır.

Ancak yeni çalışma, daha az yaygın inanış daha doğru olabilir bir enzim kas yaralanma, fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc, creatine phosphokinase veya CPK olarak bilinen ilişkili yüksek düzeyde test önerir.

Bu çalışmada "Bu hastalarda bu deneyimli vardı hafta kalıcı kas sorunları ay," Richard H. Karas, MD, PhD, WebMD söyler sıradışı oldu. "Bu hastalarda normal CPK hatta ile kaslar için mikroskopik hasar kanıt olabilir bulundu."
Ciddi Statin Sakatlık nadirdir

Hangi hastaların yüzde deneyim statin ilgili kas yaralanma, myopathy olarak belli değil. 1 10000 bir potansiyel olarak ölümcül kas durumu rhabdomyolysis olarak bilinen geliştirmek, fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc, Karas söyledi.

Karas ve Boston's tutam's Üniversitesi'nden meslektaşları ve İsviçre Üniversite Bern 44 statin ile ilgili kas ağrısı birkaç hafta birkaç ay süren dahil 83 hasta, kimden biyopsi örnekleri incelendi.

Onlar 25 ve 44 hasta tedavi tanısı ilgili kas ağrısı, kas dahil olarak yaralanma mikroskobik delil bulunamadı birkaç eden biyopsi örnekleri toplandı önce statins alarak durdu vardı.

Genel olarak, CPK seviyeleri o anda statins alarak edildi kas ağrısı olan hastalarda, ancak kas yaralanma delil ile birçok hastada yüksek olduğunu normal aralığında CPK seviyeleri vardı.

"Bulgularımız soru veya normal yumuşak Serum (CPK) düzeyleri yüksek olarak arama ve büyük olasılıkla devam eden kas yaralanma," temel araştırmacıları dışlamak için Canadian Medical Association Journal of CMAJ of 7 Temmuz sayısında yazıldı kullanılabilir.

Karas edenlerinin statins çekmek hastaların büyük çoğunluğu herhangi bir kas ile ilgili yan etkileri deneyim vurguluyor. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc Diye de ekliyor, bu süre kendi doktoru ile görüşmek bir statin alarak kim fark açıklanamayan kas ağrısı var.

Olan kas hasar endişe gerektiğini iyi hissediyorsun statin tedavisi hakkında "Hasta ve kimse onların doktor konuşuyor olmadan tedavi durdurmak gerekir" diyor.

Bu bulma CPK testi, ancak doğrulayabilirsiniz, statin dışarı kural değil ilgili kas zarar gelir olarak sürpriz kardiyolog Sidney C. Smith, Jr, MD, the American Heart Association bir son cumhurbaşkanı olarak. fx15 lida yılan yağı karınca yumurtası xacc O, birkaç küçük çalışmalar aynı şeyi gösteriyor WebMD söyler.

Smith University of North Carolina Chapel Hill at tıp bir profesördür.

"Bu yeni, ama önemli araştırma değil," diyor. "Ve bu hastalar statins alma bir azınlık bir azınlık bahsediyorsun işaret için önemlidir."

Read more...

  © teknoloji ve bilgi blogu

Yukarı